Yapımı çok kolay, acil misafirleriniz için kolayca yapabileceğiniz bir börek.
Malzemeler
1 pkt milföy hamuru
İçi için
İstediğiniz tür ve miktarda peynir
Kıyılmış maydanoz
Üstü için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
Susam, çörekotu
Milföy hamurumuzu buzluktan çıkarıp, biraz yumuşayınca ( eğer kare şeklinde ise milföylerimiz ucuca ekleyip dikdörtgen şekline getirip), hazırladığımız iç harcı hamurumuzun üstüne yayıyoruz. Gevşek olmayan bir rulo yapıp, düzgün kesebilmek için buzlukta 15 dk bekletiyoruz.
15 dk sonra, rulomuzu buzluktan çıkarıp, mümkünse tırtıklı bir bıçakla 1cm kalınlığında rulolar kesiyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı ve süt ile hazırladığımız harcı, bir fırça yardımıyla sürüyoruz. Susam ve çörekotunu da serptikten sonra, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine rulolarımızı diziyoruz. 180 C’ye ısıttığımız fırında puf puf olup, üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 20-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
7 yorum:
Himmm, yine nefis gorunuyor...
Özlem'ciğim enfes görünüyor.
El açması gibi olmuş!
Ellerine sağlık..
Cici kandiller diliyorum
Sevgili CAFE PEPELA, teşekkür ederim, size de hayırlı kandiller.
C!lekl!♥ k!z ♪ Belgium ♫ , belçikalı olmuşsun nikini bile değiştirmişsin. Şimdi ordan ne güzel postlar hazırlarsın sen.Merakla bekliyorum canımcım, yorumun için teşekkürler..byy
milföyü hiç açmıyormuyuz?eğer tek kare halinde olandan aldıysak hiç açmadan uc uca tek sıra halindemi birleştiriyoruz yoksa iki sıramı birleştirelim?
Benim kullandigim milfoy dikdortgen seklinde. Siz kucuk kare seklinde olanlardan yapacaksaniz uc uca ekleyin milfoyleri bir dikdortgen elde edin. Uzun kenarina ic harci koyup sarabilirsiniz. Bir de milfoyu acin,inceltin, yoksa kalin olur.
Iki sira halinde birlestirin.
Yorum Gönder
Yorumunuz icin tesekkurler.