Ads 468x60px

Pages

6 Eylül 2010 Pazartesi

Kalburabastı


Bir arkadaşımıza iftara giderken yapıp götürmüştüm. Belki siz de bayram için yapmayı düşünürsünüz. Tarifini Portakal Ağacı'ndan  aldım. Başlarda hamur şerbeti çekmeyecek diye korktum ama sonunda çekti :) Tarifi aynen kopyalıyorum. Sadece ben kevgir yerine rende kullandım.

1.hamur malzemeleri:

◦1 paket yumuşak margarin
◦3 su bardağı un
◦1 veya 2 kaşık yoğurt
◦2 yemek kaşığı sıvıyağ
◦1 yumurta
◦1 paket kabartma tozu

2.içine:

◦1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

3.şerbet malzemeleri:

◦2,5 su bardağı toz şeker
◦2,5 su bardağı su
◦1/4 limonun suyu

Şerbetin hazırlanması:

1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanması:

1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.

2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde (ben rende kullandım) elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
3. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text