Ads 468x60px

Pages

7 Haziran 2010 Pazartesi

Cathedral of Saint Patrick-New York

Ah New York ah..Ne güzel bir şehirmişsin sen. 3 gün kaldık.Gezmeyle bitiremedik, gezmeye de doyamadık seni.Renkli insan profilleri ile dolu caddelerin, gökdelenlerin, iki dirhem bir çekirdek bayanların doldurduğu alışveriş merkezlerin gözüme çarpan güzelliklerin oldu.E biraz trafiğin var ama olsun.Yine de güzelsin :)

En çok nereyi beğendin derseniz sanırım cevabım şehri kalbi dedikleri yer, "Brodway caddesi" olur.Çok renkliydi, ışıl ışıl tabelalar vardı her yanda.Çok kalabalıkdı tabii.Newyork'da her milletten insanı görmek mümkün.Seviyorum ben kalabalığı ya.İnsan olacak etrafta insan :)

Newyork'da gitmek istediğimiz 12 yeri belirledik.Seçimlerimiz bizce güzeldi, gittik gördük, çok da yorulduk.Çünkü çoğu zaman yürüdük.Bir kaç kez metro kullandık, bir defa taksiye bindik.Arabamızı otelin parkında bıraktık, çünkü park yeri büyük sorun ve çok pahalı Newyork'da.

Ayağımızda rahat ayakkabılarımız ,elimizde Newyork haritamızla hazırdık. "Newyork Pass" denilen kartlardan da aldık.Bu kart 3 gün boyunca, gitmek istediğimiz yerlere bedava giriş hakkı verdi bize.Çok da iyi oldu, uzun kuyruklarda bekleme eziyetinden de kurtulduk.

Gittiğimiz yerleri ayrı başlıklar altında ,sıralamaya dikkat etmeden başlıyorum yazmaya.... (Newyork fotoğraflarını yazı aralarında paylaşacağım.)

Gittiğimiz yerlerden biri, Cathedral of Saint Patrick.( Manhattan/New York)



Katedral, Neo-Gothic stilde yapılmış,2200 kişi kapasiteli Roman Katolik Katedralidir. Yapısı çok göz alıcı olan bu tarihi yapı James Renwick Jr. tarafından inşa edilmiş, yapımına 1858 yılında başlanmış ama araya giren iç savaş ve başka bir çok nedenden dolayı 1878 yılında yapımı tamamlanmış.



Katedral, tuğladan yapılmış, daha sonra mermerle kaplanmış.






İzleyeniniz varsa, Miracle in the Rain (1956) filmi bu katedralde çekilmiş.





  
Aşağıdaki fotoğrafı netten buldum.Yukarıdan böyle haç şeklinde görülüyor-muş.


Daha ayrıntılı bilgi için internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sonraki yazım "Ellis Island and Ellis Island Immigration Museum" olacak.Bekleyin beni :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text