Ads 468x60px

Pages

23 Nisan 2010 Cuma

Blue Spring State Park





Blue Spring, bence Orlando'daki en güzel yerlerden biri. Birkaç sefer gittik Blue Spring'e.Bizi ziyarete gelen arkadaşlarımızı götürdüğümüz uğrak yerlerden biri oldu Blue Spring.Geçen yılın sonunda Virginia dan gelen arkadaşlarımızla,geçtiğimiz ay da Philadelphia'dan gelen arkadaşlarımızla gittik. Son gidişimizde tekne turu yaptık. 25 den fazla timsah gördük. Su kaplumbağaları da çok şirindi.




Blue Spring State Park, St Johns Nehri üzerinde oldukça geniş bir araziyi kaplıyor.Nehir balıkçılık , kano ve kürek için populer.Parkta bol piknik alanları ve yürüyüş parkurları bulunuyor. Nehrin suyunun sıcaklığı 72F .Yaz kış aynı sıcaklıkta. Suyun bu sıcaklıkta olması , Manateeler ( deniz ineği) için bir yaşam alanı .


Manateeler oldukça şirinler.Bana yunusları anımsattılar.


Özellikle kasım -mart ayları arasında bu nehir, manateeler için sığınma yeri. Yani kış sezonunda nehirde daha çok Manatee görmek mümkün. Bu sezonda, yüzme ve dalmaya kesinlikle izin verilmiyor.Ama yaz sezonunda Manateelerle birlikte yüzülebiliyor.Biz her iki sezonda da parkta bulunduk. Yukarıdaki manatee fotoğraflarını sanırım şubat ayında çekmiştim.



Parkta bulunan Thursby ev, Louis Thursby tarafından 1872 yılında inşa edilmiş.Hala sağlamlığını korumakta. Müze haline getirilmiş ve o yıllarda kullandıkları eşyalar evde sergilenmekte.



----------------------------&---------------------------

----------------------------&---------------------------


Yukarıdaki tekne ile, St.Johns nehri üzerinde gezimizi yaptık. Teknedeki rehberimiz , gezi boyunca bize açıklamalarda bulundu.Bana fotoğraf çekmem için, güzel kareler yakalattı.Aşağıdaki fotoğrafları tekneden çektim.



Wekiwa' da kano yapmıştım ama burada yapmaya cesaret edemedim. Timsahlarla bir arada olmak, göz göze gelebilme ihtimali bana pek cazip gelmedi.Balık tutmaya çalışan adam, epey bir balık tutmuştur heralde.



Tekne turunda, bir çok çeşit kuş türü de gördük.Rehberimizin söylediğine göre, bu nehir üzerinde yaşayan , çok nadir bulunan kuş türleri varmış.




Ve timsahlar. Başlarda küçüklerle idare edeceğimizi düşünmüştüm.Ama sonra daha büyüklerini de gördük.



Nasıl? Ürkütücü değil mi?



Ve işte cici kaplumbağalar.Güneşlenmeye çıkmışlar.

Daha o kadar çok fotoğraf varki. Ama bu yazı için bu kadarı yeterli. Aşağıya da iki video ekledim. Teknedeyken çektim.İzlemek isterseniz bakabilirsiniz.



-------------------------------&----------------------------------------

Daha ayrıntılı bilgi ve fotoğraflar için bakınız.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok guzel olmus resimler ;)Bu geziye birlikte katilmaktan cok mutlu olmustum, simdi resimlere bakinca tekrar hatirladim.Gercektende cok guzel bir yerdi, sewimli guneslenen kaplunbagalar favorim...Sizi de Philadelphia'ya bekliyoruz !!!

Ozlem dedi ki...

saol canım. Sizinle birlikte olmak, bizim için de güzeldi.Böyle yerlerin tadı, sevdiklerimizle daha güzel oluyor.Geliyoruz yakında:)

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text