Ads 468x60px

Pages

14 Ocak 2011 Cuma

Drawbridge

Florida'da köprülere oldukça sık rastlıyoruz. Yazı aralarında size bu köprülerden bahsettim aslında. Malum, Florida'da her yerde bir nehir veya bir göl olunca, kimi zaman trafik bu nehirler üzerine inşa edilen köprüler yardımıyla oluyor. Bu köprülerden bize en cazip geleni, drawbridge denilen, açılıp kapanan köprüler. O kadar ağırlıktaki beton-çelik yığınlarının, iki kanat gibi açılıp kapanmasına ilk gördüğümüz zamanlarda çok şaşırmıştık. "Bir denk gelsek de açılıp kapanmasına, görsek nasıl oluyormuş." diyorduk. Şimdi alıştık artık, köprünün açılma zamanına denk gelince, kendimizi şanssız hissediyoruz :)  Hele bir de köprü üstünde kuyruk varsa, köprü altından geçecek ister küçük bir vapur isterse büyük bir yük gemisi olsun, beklemek sıkıcı olabiliyor.  Neyse efendim, sözün kısası bu köprü açılış kapanış merasimine geçen ay NASA'ya giderken çok yakın bir şekilde şahit olduk. Ben de fırsatı kaçırmadım, videoya aldım bu töreni. İzlemek yada görmek isterseniz, 2 video ve 2 fotoğraf aşağıda.

Köprü açılırken...

Aşağıdaki videolarda, rüzgar sesi ve yol boyunca durmadan konuşan arkadaşımızın oğlu Aydın'ın sesi de yer almaktadır. Bu rahatsızlık için özür dileriz :)

Köprü açılış videosu

Köprü kapanış videosu



Köprü açıldıktan sonra geçebilen vapur :


See you soon.

2 yorum:

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

ben de hic gormemistim daha once...gercekten degisik olmus...gunesli gunleride cok ozledim...tadini cikar ozlem abla hava ne kadar guzel gorunuyor:)

Ozlem dedi ki...

Gormussundur ama denk gelmemissindir acilmasina. Hava o gun biraz kapaliydi ama gunesin suya vurdugu isiltilar guzeldi.

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text