Ads 468x60px

Pages

5 Ekim 2010 Salı

Jacksonville Gezimiz


Bu sayfaya yazmak istediğim o kadar çok yazı, eklemek istediğim o kadar çok fotoğraf var ki..Ama işte, bir şeyler oluyor ve benim yazı yazma isteğim olmuyor ya da yazacak zaman bulamıyorum. Böyle olunca da herşey üst üste birikiyor ve içinden çıkılamayacak bir hal alıyor. Her şeyi zamanında yapmak ve ertelememek. Evet çözüm yolu bu sanırım. Bir de böyle deneyeyim.

Jacksonville, Florida'nın kuzeyinde ve diğer Florida şehirlerinden bulunmayan ılıman bir iklime sahip, sessiz kıyıların, güzel plajların , lüks evlerin olduğu, Amerika’ nin güneyinin sıcak bir merkezi. Bir gidelim görelim istedik. Önce şehir turu yaptık, gezdik caddelerde. Sonra bir-iki plaja gittik. Gerçekten plajları çok güzelmiş.


Caddeler, çok temiz. Keyifle gezebiliyorsunuz. Bazı sokaklarda, fotoğrafta gördüğünüz sarkıtlardan var. Ve bir ayakkabı tamirci dükkanı. Dükkanın önündeki maket çizme de çok hoştu.

Şehir merkezinden görüntüler.
 Jacksonville'deki eski bir kilise, müze ve caddelerde bulunan bedava dergi ve gazete alabileceğiniz kutular.
Zenci kızın saçları çok orjinal değil mi? Park yerindeki panoya bayıldım. Tarihi kilise, uzaktan bulutların altında bir şato gibi görünmüyor mu size de?

Jacksonville'de gittiğimiz bir alışveriş merkezi. 
 Alışveriş merkezinin içinden kareler. Çorba kazanlarını görmüşsünüzdür. Sabahleyin insanlar büyükçe bardaklara buradan çorbalarını doldurup, iş yerinde çay gibi içiyorlar. Iıı, bana göre değil..
 Atam demiş "demirden ağlarla donatalım güzel ülkemizi "diye, bizim yerimize Amerikalılar dinlemiş Atamın bu tavsiyesini. İşte size bir örnek: Açılıp kapanabilen kanatlı demir köprü. Jacksonville' e bu köprüden geçerek girdik.  Köprünün altından köprünün yüksekliğinden daha büyük gemiler geçeceği zaman, köprü araç trafiğine kapatılıyor, kanatlar açılıyor, gemi usulca geçip gidiyor, arabadakiler ise ya keyifle ya da sinirle (modunuza göre değişiyor yani) bekliyor. Biz mi? Biz yakalanmadık açılışa. (He hehe). Ama aşağıdan kanatların açılışını ve geminin geçişini bir güzel izledik.


Bu fotoğraflar da Jacksonville Beach'den. Okyanusa kıyısı olan bir yer olduğu için, su dalgalı. Ama çok berrak..
Yarım günümüzü  Jacksonville'i gezerek geçirdikten sonra, 1 saat uzaklıktaki tarihi bir yer olan St. Augustine şehrine gitmek için yola çıktık. St. Augustine gezimiz, bol fotoğraflarla gelecek yazımın postu olsun..Sevgilerle..

3 yorum:

ruşyena dedi ki...

tarihi dokusunu koruyabilmiş modern kentleri seviyorum... fotolar harika.

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

oohhh ne guzel gezmissiniz...ozlemisim amerika resimlerini...yapitlar hep ayni oralar ya, ondan hosuma gitti.burasinin farkli oldugunu anliyorsun..Amerika baska Avrupa bambaska yani...benim yerimede denizi solusaydin ole ozledim ki...sicak hava olsun bunalmaya raziyim,siz ne sanslisiniz tadini cikar burada sonbahar yasaniyor..yagmur ve yagmur...Dedim sen epeydir yazmayinca ya bir yere gittiler yada basina oturamiyor pc'nin devamini bekleriz optm ozlem abla...

Ozlem dedi ki...

C!lekl!♥ k!z ♪ Belgium, sen yazı ben ise sonbaharı seviyorum :) Ama buralarda artık serinledi, çok güzel oldu gezmesi. Doğru düşünmüşsün pcnin başına oturmam zor oluyor.Ben de seni öpüyorum hoşçakal..

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text