Sütlü tatlıları çok severim. Çoğumuzun bildiği tatlılardan biri olan irmik tatlısı da, hem pratikliği hem tadıyla gönüllerimizde yer edenlerden. :) Herkes, bu tatlıyı farklı şekillerde sunuyor. Kimisi arasına bisküvi-muz-çilek koyarak, kimisi puding ekleyerek üzerine.. Çeşit seçeneğiniz çok. Ben her türlüsünü yapıyorum. Size son yaptığım şekliyle tarifini vereyim.
malzemeler:
• 4 cup süt ( 1cup = 240 ml, 1 kiloya yakın süt)
• 10 kaşık irmik
• 10 kaşık şeker
• 1 paket vanilya
• Bir miktar rondodan geçirilmiş kakaolu kek ( artmış keklerinizi kullanabilirsiniz.)
2. Pişen muhallebiyi, önceden hafif ıslattığınız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökün.
3. Sonra muhallebinin üzerine, rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını yayın. Üzerini kaşığın tersiyle bastırarak , kek katmanını biraz sıkıştırın. ( Kek kırıntıları keserken ve yerken birbirine sıkıca tutunsun , dökülmesin diye.)
4. Son olarak, tepsinin üzerini streç folyo ile kaplayıp, buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not:
- Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Yerken ağzınıza irmik tanelerinin gelmesini istemiyorsanız, irmiği önceden bir elekten geçirip , eleğin altındaki ince irmiklerle muhallebiyi pişirebilirsiniz. Ya da irmiği rondodan bir kaç defa geçirerek kullanabilirsiniz.
- Ben en sade şekliyle yaptım. Mevsim meyveleri ve çikolota sosu ile servis edebilirsiniz.
8 yorum:
muhteşem olmuş
elinize sağlık
sevgiler..
Teşekkür ederim :)
Özlem,ellerine sağlık,nefis görünüyor.Sütlü tatlılarla aram çok iyidir,ben bu tabağı alıp kaçıyorum:)
Mutlu haftalar diliyorum..
özlem abla tatlı super gorunuyor da sen nerelerdesın yıne???
muhtesem gorunuyor, en sevdigim tatlilardan :)
Tatli sever biri olarak bunu sevdim,super gorunuyo,ayrica profesyonel bir cekim olmus
ilk firsatta deniycem.
merhaba ben virginia beachteyim ve marketlerde irmik bulamıyorum siz nasıl buldunuz?
harika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık...
Yorum Gönder
Yorumunuz icin tesekkurler.