Ads 468x60px

Pages

18 Eylül 2010 Cumartesi

Amerika'da Komşuluk İlişkisi ve Çikolatalı Bisküvi


Amerika'da komşuluk ilişkileri yok denecek kadar az. Bizim yaşadığımız yer Florida'da öyle. Eve girip çıkarken komşularınızla (ki komşuluk olayı sadece  bir community'de oturanlar için geçerlidir ) selamlaşmanız tamamen sahte bir gülümseme ve bir kaç sözcükten ibarettir.  Ama bizim karşı komşumuz, diğer Amerikalıların aksine daha sıcak kanlı. Türkiye ve Türklerle ilgili çok bilgileri var. Çayımızı, Ramazanı, bayramlarımızı biliyorlar. Baktık bizle böyle ilgililer, e dedik biz de ilgilenelim. :) Geçen aylarda birkaç arkadaşımızla kapımızın önünde yaptığımız mangal ( balık-köfte) sefamıza ailecek onları da çağırdık. Graddy, eşi Haymey ve küçük kızları Moli, bizi kırmayıp ellerine birkaç parça yiyecek alarak soframıza icabet ettiler. Haymey, Çinli bir bayan. Amerika'ya geldiğinde ingilizce olarak sadece 4 kelime biliyormuş: Yes, No, Okey, Thank you. Aslında bu 4 kelime Amerika'daki bütün işlerinizi görür. :) Şuanda kendisi doktora yapıyor ve aynı zamanda çalışıyor. Zaten evde çalışan sadece kendisi. Burada tuhaf olan şeylerden birisi de bu. Erkekler evde çocuk bakıyor, bayanlar çalışıyor. Genelde Graddy'i Moli ile çimlerde oynarken görmemiz de  gayet normal oluyor tabi. ( Not: Evin fotoğraflarını eklemeyi unutma.) 

 Neyse, işte biz birbirimizi tanıyalım, komşuluk yapalım  vesilesiyle dün Graddylere  oturmaya gittik. Yukarıdaki kurabiyeler de, giderken yapıp götürdüğüm kurabiyeler. Sevgili Yunkabu'da görüp beğendiğim bu kurabiyelerin tarifini, o da sevgili Burçin'den almış. Her ikisinin yaptığı şekilde de kurabiyeler harika görünüyor. Ben tarifdeki malzemeleri 2 katına çıkarak uyguladım. Çok tatlı olacağını düşünerek, çikolatalı kısmı uygulamadım. Ama bir dahaki sefer, hem tarifteki şeker miktarını arttıracağım, hem de çikolatalı kısmı uygulayacağım. Benim için biraz şekersiz de olsa  Moli çok beğendi. Onlar beğenince ben de çok mutlu oldum. Tarif için teşekkürler Burçin.     


Sevgili komşucuğum Haymey, kurabiyelerle birlikte, bize çok şık porselen fincanlarda yeşil çay ikram etti. Bu güzel akşamın anısına da bize Çin'den getirdiği, kutu içerisinde çikolata gibi ambalajlanmış yeşil çay hediye etti. Denemeye kıyar mıyım bilmiyorum.

Not: Yazı içindeki notu kendim için aldım.

3 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

hımmmm muhteşem bisküviler ellerinize sağlık
sevgiler..

Cafe Pepela dedi ki...

İyi bir komşu,müthiş bir lutuftur bence..
Umarım bu güzelliklerin devamı gelir,nice muhabbetler yakalarsınız hep birlikte.
Kurabiyeler nefis görünüyor! :)

seyabb dedi ki...

ne mutlu o zaman

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text