Ads 468x60px

Pages

10 Temmuz 2012 Salı

Anneler gunu pastasi



Gectigimiz mayis ayi anneler gunuydu malumunuz. Ben de ilk anneler gunumu yasamis oldum. Bu ozel gunde, beni dogum oncesi ve dogum sonrasi hic yalniz birakmayan canim annem icin bir pasta yapmak istedim. Ankara'da arkadasim Fatma'nin sayesinde ( guzel bir blogu var) seker hamuru satan bir yer buldum, ordan seker hamurumu ve cikolatami aldim. Keki bitter cikolata parcali , kremasi bitter cikolatali ganaj olan bir pasta yaptim. Temasi anneler gunune yakisir olsun istedim. Yavrularinin dogmasini bekleyen Anne kus figurunu yaptim. Belirtmeden gecemeyecegim. Elimde wiltonun kahverengi renk gida boyasi oldugu halde , hamura kahverengi rengi vermekte cok zorlandim. Zamanimin cogunu bunun icin harcadim diyebilirim. Bir de hamur catlamasin diye ne yapmak lazim yahu? Cok ince acmadigim halde yine catlamalar oldu.Tavsiyelerinizi dinlemeye hazirim arkadaslar.
Benim pastalarimda kullandigim ganaj tarifim soyle:

200 gr sut kremasi
200 gr bitter yada sutlu kuvertur cikolata

Oncelikle kremayi kaynama noktasina gelecek sekilde isitiyoruz ama kaynatmiyoruz. Sonra isinan kremanin icine kuvertur cikolatamizi ekleyip homojen bir karisim halini alana kadar karistiriyoruz. Sonra buzdolabina kaldirip, ara ara mikserle yada cirpici yardimiyla karistiriyoruz. Yaklasik 6-7 saat sonra pastamizda kullanacagimiz kivama geliyor. Ben bu islemi birgun onceden yapiyorum. Ganajimi kullanacagim zaman, oda isisina gelmesini bekliyorum. Ganaj cok lezzetli bir krema. Hem pasta arasina surmek hem de pastayi kaplamak icin kullanilabiliyor.

                                                                           20 cmlik cember kalip kullanarak kekimi pisirdim.(Pandispanya yapmadim, ben klasik kek tarifimi kullandim icine bitter cikolata parcacikli puding tozu ekledim.) 2 tane kek yaptim, yuksek bir pasta istedigim icin. Her keki 2 ye boldum, dort parcam olmus oldu. 3 parcayi kullandim. Her kati meyve suyu ile islattiktan sonra ganaj surdum. Pastamin ustunu de ince bir kat ganajla kapladim. Ustunu seker hamuru ile kaplayacagim icin ince olmali yoksa kenarlardan tasma yapabilir. Daha sonra ganajla kaplanmis pastami buzdolabina kaldirdim.(Aksam yaptim bu islemleri.) Ertesi gun sabah, kekimi buzdolabindan cikarip seker hamuruyla kaplamasini ve suslerini yaptim.



Pastam iste bu. Cocukla cogu seyi yapmak zor oldugu gibi, pasta yapmakta zor oldu. Ayirabildigim kisa zamanlar icinde yaptim bu pastayi. Anne olmak zor is. Butun cocuklara sesleniyorum, annenizi cok sevin :) 
  

 

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadaşım süper bir pasta olmuş. Görüntü mükemmel, eminim tadı da öyledir. Ellerine sağlık. İyi ki geldiniz. O güzel pastalarından yemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Selcen

Sanattryemek dedi ki...

harika bir pasta olmus bu :)emegine saglik ozlemcim eminim ki annen cok mutlu olmustur. bu guzel fikirlerini farkli pastalarda da gormek istiyoruz
sevgiler

Ozlem dedi ki...

Yorumlariniz icin saolun arkadaslarim.

ANNEKARINCA dedi ki...

İadeyi ziyaret :)

Özlem'cim gel anlaşalım, ben sana konseptte yardımcı olayım ama sende bana bu güzel pastaların sırrını öğret. Bak bende Buğra'nın doğum günü pastasını kendim yapmayı düşünüyorum :)Harika şeyler yapmışsın, eline emeğine sağlık

Ozlem dedi ki...

Sevgili annekarinca, cok naziksiniz ;). Pastacilikta Ben daha cok baslardayim , bu isin sirrini ben de hala ariyorum. Ziyaretiniz guzel sozleriniz icin tesekkurler.

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text