Ads 468x60px

Pages

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Ben buralarda yokken.....

Bloguma yazmayali epey oldu. Arada sirada da olsa bloguma ziyaretime gelenler, dogum gunu pastasini ve menusunu gormekten bikmislardir. Ben gormekten biktim en azindan. :) Bir geleyim, blogumun basinda, sizleri takipte oldugumu belirteyim, ses vereyim dedim.

Buralarda yoktum ama gozum gonlum hep  buradaydi. Cok defa gectim klavyenin basina bir iki satirda olsa bir seyler yazmak icin. Ama olmadi, bendeki miskinlik uzun surdu bu sefer.

Amerika yasantimiz su an itibariyle 2 hafta sonra bitiyor. Turkiye`ye donuyoruz. Bu aralar toplanma telasindayiz. Geldigimizde icinde bir adet sisme yatagimiz olan evimiz su an esya dolu.

2 yil baslarda nasil gececek diye dusunurken, son aylar su gibi akip gecmekte. 2 yil once gelisimiz dun gibi aklimda. Hersey o kadar karisik o kadar zordu ki. Ev tutana kadar 2 gun otelde kalmistik. Ozamanlar yazmaya baslasaydim simdi yazili belgelerim olurdu. :) Farkli bir kultur farkli bir yasanti. Insan herseye alisiyormus. Simdi de donup,Turkiye`deki eski duzenimize alismaya calisacagiz. Buradaki kadar zor olmayacagi kesin ama.

Buraya yazmadigim zamanlarda, esimin uygun oldugu her ani degerlendirdik. Florida`daki onemli yerlere gittik. Ozellikle yerli yabanci turistlerin ugrak yerleri olan Busch Garden, Universal Studios, Sea World , Aquatica gibi parklara gittik. Bunun yaninda Georgia, Atlanta, Tennessee, North Carolina, South Carolina ve Great Smoky Mountains`e de gittik. Buralardaki gezilecek yerleri gezdik. Daha onceki gezilerimiz gibi, uzun ve guzel yolculuklar yaptik. Umarim bu gezilerimizin fotograflarini da sizinle paylasma firsati bulabilirim.

Pasta calismalarima bu sure zarfinda ara vermek zorunda kaldim :( Ama bolca kitap okuyup, pastacilikla ilgili internet sitelerini gezdim. Tabii pasta malzemeleri alisverislerim son hiz devam etti :) Kismet olursa Turkiye`ye dondugum zaman butik pastacilikla ugrasmak istiyorum. Guzel kurabiyeler susler, pastalar yapabilirim belki.

Mutfakla arami da sicak tutmaya calistim. Icinde bulundugumuz bu mubarek Ramazan ayi munasebetiyle bircok sofra hazirlayip, yeni tarifler denedim.

Geriye donup baktigimda, Amerika benim icin 2 yillik bir tatil oldu. Evde gecirdigim zamanlarimda, calisirken yapamadigim seyleri yapmayi calistim. Bol bol gezdim, dinlendim. Canimin istedigi seyleri yapmaya calistim. 10 yillik calisma hayatimda, yapamadigim tatili yaptim. Ve hic bitmesini istemedim :(

Anlatilacak yazilacak cok sey var.Blogumu ve blog arkadaslarimi cok ozledim. En kisa zamanda, Turkiye`den yazilarimla gorusmek uzere. Herkese Hayirli Ramazanlar diliyorum. Hoscakalin.

3 yorum:

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

profil resmine bayildim.

Adsız dedi ki...

blogun çok güzel, paylaşımlar harika :)

ayseyaman dedi ki...

Ozlemcim herseyin hayirlisi olsun diyelim, aklin buralarda kalmasin, insallah arada tatile yine gelirsin, Turkiyenin orada yapacagim butik pastaciligin tadini cikar...ben tasinma maceranizi merak ettim, ne yaptin esyalarinin cogunu goturebildin mi?
sevgiler gonderiyorum sana...Turkiyede gorusmek dilegiyle :)

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text