Ads 468x60px

Pages

28 Kasım 2010 Pazar

Thanksgiving ve Benden Haberler



 Thanksgiving yani Şükran Günü, Kasım ayının dördüncü Perşembe günü kutlanan , Amerikalıların Allah'a Şükranlarını sundukları özel bir gün. Bu özel gün için, günler öncesinden hazırlıklar yapılıyor. Thanksgiving'e özel mağazalarda indirimler, süslemeler, yemekler, giysiler ...vs. bir çok şey bugün için hazırlanıyor. Ulusal bir bayram gibi kutlanıyor.



Herkes bu günü aile büyükleriyle güzel bir yemek masası etrafında kutluyor. Normal de bizim evin önünde park yeri bulmak zor olur ama dün Thanksgiving nedeniyle çok rahat bir park yeri bulduk. :) Çünküü herkes ailelerinin yanına gitti.




Bugünü, biz de kendi çapımızda kutladık. Eşimin, okuldan Mısır'lı arkadaşı Ihab,bizi evine davet etti, oraya gittik. İyiki de gitmişiz, farklı bir kültür tanımış ve Ihab'ın harikulade bir insan olan annesi ile de tanışma fırsatı bulmuş olduk. Bugün için, Ihab'ın annesi, bir çok çeşit yemek hazırlamıştı. Mısır yemekleri bizimkine biraz benziyor, tabii farklılıklar da var. Gözlemlediğim kadarıyla baharatlar yemeklerinin vazgeçilmezi.


İşte ev sahibemizin bizim için hazırladığı mükemmel ziyafet masası. Günün anlamına uygun hindi (Turkey breast) de masanın ortasında.


Ev sahibemiz, yine inceliğini göstermiş ve eşim için de özel olarak balık ve shrimp tabağı hazırlamıştı.
Soframızdaki farklı lezzetlerin fotoğraflarını çekmeye çalıştım. Onlardan biri de adını hatırlayamadığım aşağıdaki pilav. İsimleri yazmadan akılda tutacağım türden değil :((

Üzerindeki kırık badem ve kuru üzümleriyle bu pilav çok lezzetliydi. Tarifini ayaküstü aldım, en kısa zamanda daha ayrıntılı olarak öğrenip, ben de deneyeceğim.

Bu çorbanın da adını hatırlamıyorum:((. Ama diğer yemekler gibi bu çorba da enfesti.

Ve yine şükran gününe özel bir yemek, roasted potato. Tarçının, kırmızı-tatlı patatese bu kadar yakışacağını tahmin edemezdim. Harika oluyormuş..




Yemek ziyafetinden sonra, farklı bir tatda olan kahvelerimizi yudumladık. Ben fotoğrafını çekemedim :( Kahvenin içinde, benim Türkiye'de iken pek bilmediğim, burada öğrendiğim bir tat olan kakule vardı. Mısırlılar, kakuleyi toz haline getirip, kahvenin içinde, baklavanın içinde ve birçok yemekte; çekirdek halinde olan kakuleyi de pilavlarda, çayda ve daha bir çok yerde kullanıyorlarmış. Aklınızda olsun, demliğin içine çatlatarak atacağınız bir tane kakule çekirdeği çaya çok değişik bir aroma ve koku veriyor. Kokulu çaylardan hoşlanıyorsanız bir kere böyle deneyin. Biz çok sevdik , uzun zamandır böyle içiyoruz çaylarımızı. İçtiğimiz kahveyi çok sevince, değerli ev sahibemiz bana küçük bir kavanoz toz halinde kakule verdi. Daha sonra kendisinden alacağım tariflerde kullanacağım.

Yemek sonrası tatlımız lokma yada Mısırlıların deyimiyle Lukmat. Bu tatlının adını hatırladım :)) Hayatımda yediğim en lezzetli lokma tatlısı diyebilirim. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen, çok hafifti, baymadı beni. Hemen tarifini aldım, en kısa zamanda yapılacaklar listesine eklendi :))


Thanksgiving'e özel bir lezzet daha, Pumpkin Pie ( balkabaklı pay). Balkabağı ile aram yoktur. Hiç evime alıp yapmışlığım da yok. İlk defa denediğim bir lezzetti ve tadını çok beğendim. Sevgili Ihab, üzerinde kremşanti ile bize ikram etti. Her tatlı kendine yakışanı biliyor gerçekten de :)) Kremşantili şık bir fotoğrafını çekemedim maalesef :((


Günümüz, güzel yiyeceklere eşlik eden güzel sohbetler içinde çok zevkli geçti. Harika iki insan tanımanın yanında, tarif defterime bir kaç değişik tat da kazandırmış oldum. Buradan, bizi evlerine misafir etiikleri ve gösterdikleri misafirperverlik için tekrar teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Haa unutmadan , giderken elim boş gitmek istemedim. Çam sakızı çoban armağını küçük bir hediye ile çikolata damlalı kurabiye yapıp götürdüm. Daha farklı, Türk kültürünü yansıtan birşeyler yapıp götürmek isterdim ama  vaktim yoktu.

Böyle bir kutu içerisine koyup götürdüm. Çok memnun oldular. Tarifini yakında sizlerle paylaşacağım.

Eveeettt, gelelim benden haberlere. Geçtiğimiz çarşamba günü, pastacılık kursumun 2. kısmını (Flowers and Cake Design) bitirdim. Bu kurda öğrendiğim tekniklerle son derste güzel bir pasta yaptım, kursta pastamın fotoğrafını çekmedim evde daha güzel bir şekilde çekerim diye. Ama, evin önüne geldik arabadan inip eve giderken pastam kendini yere attı :(( Nasıl olduğunu anlayamadım, pastayı taşıdığım kabın kulpu elimde kaldı. En çok da daha fotoğrafını çekemediğim için üzüldüm :( Size parçalanan pastamın fotoğraflarını göstereyim.

Pastamın yolun ortasındaki hali. Özenle yaptığım güllerim yerlerde :(..Eve getirip bir kaç poz çekip üzülerek çöpe attım pastayı :(




                                                Pastamın yanlarını sepet tekniği ile süslemiştim :(

Neyse, bir daha yapar güzelce muhafaza eder, siteye parçalanmamış bir pasta fotoğrafı eklerim umarım.
Bu ay içinde, Kurban Bayramı'nı kutladık. Geç de olsa herkesin bayramını kutluyorum. Bu bayram çok hızlı geçti benim için. Bir çok problemden dolayı nete giremeyince kutlama da geç kaldım, kusura bakmayın. Bayram, memleketimizden sevdiklerimizden uzakta buruk geçse de, buradaki arkadaşlarımızla yalnızlığımızı biraz olsun giderdik. Arkadaşlarımızla bayram sabahı güzel bir kahvaltı yaptık, ertesi günlerde de birbirimize yaptığımız ziyaretlerle bayramı geçirdik. Hele Ziynet ablalarda, bir çiğ köfte yedikki sormayın, çok güzeldi.



Yanında ayran ve arkasından da tadına bakamadığım milföylü cevizli baklava ikram edildi.

Bu güzel lezzetler için teşekkür ederim Ziynet abla.

Bayram haftasını, bol bol tatlı yiyerek ve bu haftaya rastlayan doğum günleri sebebiyle mum üfleyip pasta yiyerek geçirdik. Bayram için, 3 tepsi burma baklava, havuçlu cevizli kek, tuzlu kurabiye, çikolata damlalı kurabiye ve  peynirli poğaça yaptım. Baklavayı , burada satılan ince yufkalardan yapıyorum. Türkiye'deki baklavalık yufka gibi. Çok güzel oluyor, bayram seyran dinlemeden canımız istediği an yapıyorum, yapılışı çok kolay. En kısa zamanda yaptıklarımın tariflerini paylaşacağım.



Tüm bunların dışında , siteme yazamadığım günlerde her pazar bir yerlere gittik. Eşim, pazar günlerimizi gezme günümüz olarak belirledi. Floridanın sıcak havaları serin havalara dönmüşken, bu aylarda gezmek çok zevkli oluyor. Harita üzerinde bir yer belirleyip, o yere geze geze gidiyoruz. Bu gezdiğimiz yerleri de ayrı postlar halinde yazacağım. Gerçekten çok güzel yerler gördük, fotoğrafları paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Örnek bir foto.

Black Point Wildlife Drive

En kısa zamanda bahsettiğim yazıları yazmak üzere geleceğim. Görüşmek üzere.


6 yorum:

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Özlemciğim,yazdıklarını yine bir solukta okudum,değişik kültürleri tanımak çok hoşuma gidiyor,yemekler harika görünüyor tariflerini yayınlarsan çok sevinirim.
Pastana çok üzüldüm,ama inanki parçalanmış hali bile çok güzel görünüyor.
sevgiler...

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

senın post yazdıgını gorunce hemen zıpladım bloguna...Saat cok gec oldu ama ben hepsını okudum bır solukta ve tekrar donmene cok sevındım...Bızde bayramı maalesef buruk ve pek de anlamadan gecırdık ama yıne de yanlız degıldık...
Pastan harıka olmustue emınım dusmus olsada...dıger gezı fotolarını 4 gozle beklıyorum.optum.tatlı gunler

Unknown dedi ki...

Ablacım O Mısırlı Teyzenin sofrasında ben de olmak isterdim ya..:)ve pastan gerçekten de harika gözüküyor zaten o yüzden parçalanmış,nazar nazar ;)

Cafe Pepela dedi ki...

Şu rengarenk fotoğraflara ve sıcacık anlatımına bayılıyorum!
Özlemişim,kalbi sevgi ve selamlarımla

Ozlem dedi ki...

Sevgili Pepela, Senin anlatımının ,fotoğraflarının yanında benim ki ne ki? Sen hep gel, ziyaretin beni ziyadesiyle sevindiriyor. En derin sevgilerimle.

Altun Mutfak dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.Sizin blogunuzda fotoğraflarınızda tek kelimeyle harika.Kursta yaptığınız pastanız şık olmuş ellerinize sağlık ama nazar değmiş:)Sevgilerimle...

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text