Ads 468x60px

Pages

6 Kasım 2010 Cumartesi

Cake Decorating Kursum

Ah sevgili blogum. Ne çok özlüyorum seni. Ama senin için de bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Şablon arayışı içerisindeyim arkadaşlar. Fotoğraf alanı geniş yeni bir şablon arıyorum. Şimdilik bunu buldum. Önerileriniz varsa, lütfen benimle paylaşın.

Şu Amerika'da, güle oynaya gideceğim, öğrenmekten, öğrenmeye çalışmaktan yorulacağım ama çok zevk alacağım bir uğraş buldum sonunda. Pastacılık kursuna gidiyorum. :)) Daha yeniyim, şimdilik tek amacım sevdiklerime özel günlerinde güzel pastalar yapabilmek.

Bu iş için en temel şey ekipmanmış, öğrendim. Gerekli araç gereçleri bulabildikten sonra, gerisi sizin yeteneğinize ve hayal gücünüze kalıyor. Amerika'da , pastacılık kursları ve malzemeleri konusunda yok yok. Pastacılığa gönül veren blog arkadaşlarım buradaki pastacılık malzemeleri satan yerlerdeki ürünleri görseler, benim gibi hayran hayran bakakalırlar heralde. O kadar entrasan şeyler varki...Hepsi benim olsun istiyor insan. :))

Kursum 3 kurdan oluşuyor. Kursumun 1. kısmı olan krema sıkma teknikleri kısmını bitirdim. Sertifikamı aldım :)) Bundan sonrakilerde, şeker hamuru ve modelleme hamuru ile dekorasyon tekniklerini öğreneceğim. Öğretmenim, arkadaşlarım çok ciciler. Kurstaki çalışmalarımı buraya eklemeyi düşünmüyordum ama çalışma masamda görünüyor :) Önceden söyleyeyim çok iyi olmadı. :( Ama hak verirsinizki, bu öğrenme çalışmam. Zamanla, hocamın dediği gibi (" practice, practice, practice"), bol bol pratik yaparak, bu işi daha iyi öğrenmiş bir şekilde, görsel güzelliği olan çalışmalarımın fotolarını da eklerim :)) Sizinle kurs fotolarımı ve çalışma masamı paylaşayım.


 Kursa ilk ben geliyorum, başlama saatinden yarım saat önce :) Kursa gelmekten ne kadar mutlu olduğum anlaşılıyordur heralde. Öğretmenimden bile önce geliyorum yaniii...Çalışkan mıyım nee :)) Fotoğrafta gördüğünüz gibi boş masalar ve benim işlenmeye hazır hale getirdiğim , buttercream ile kapladığım pastam görünüyor. Sandalyenin üstünde siyah kol çantam ve onun yanında da kurs malzemeleri ile dolu yeşil çantam var. Bu çantamın içinde olan başlıca malzemelerimi çantama yerleştirmeden önce evde çekmiştim.


Decorating Basics, ilk kurumun adı. Her kur için ayrı student kit ve lesson plan var. Meringue powder (yumurta akı tozu), piping gel ( pasta üzerine yazı yazmak için kremaya kıvam veriyor) ve White decorator Icıng ( beyaz pasta kaplama kreması).









          Ölçü kaşıklarım, ölçü kabım, Student kit ve ders kitabımdan bir sayfa. İçinde çok öğretici şeyler var.

Ben sınıfa gidip masama yerleştikten sonra hoca geliyor, o da kendi çalışma masasını hazırlıyor.

Hocamız çok iyi bir kadın. 14 yıldır bu işin içindeymiş. 
Bunlar da yeşil çantamın içinde olan malzemelerimden bir kaçı. Kek arasına sürmek için muzlu krema ve keki kaplamak ve süslemek için 2 farklı kıvamda buttercream (yağlı krema). Folyo ya sarılı olan da benim kabarmayan pandispanyam :( 

Bu da son dersimiz için evde, buttercream ile kaplamasını yaptığım dekorasyona hazır kekim.

 Şunu belirtmek isterimki, pasta ile uğraşmak zevkli olduğu kadar, uğraştırıcı ve etraf dağıtıcı. ( Kelime bulamadım ya. :)) Kursta ders bitiminde, çalışma masamızın üstü karman çorman oluyor. Yerim dar demekte haklı olabilirsiniz, geniş çalışma alanlarına ihtiyacı oluyormuş insanın, bunu da öğrendim efenim :)) 


Hangisi benim pastam anlaşılıyor di mi? :) Türkçe yazılı olan.

Aslında hiç yazı yazmayacaktım, o çiçeği de yapmayacaktım ama malzemem arttı ben de yazık olmasın diye pastanın üzerine bir şeyler daha yapayım dedim. Sonra pişman oldum, o çiçeği ve yazıyı kaldırmaya çalışsam, spatula değdiği yerlerde kalıntılar bırakacaktı artık siz pastamı yazısız ve goncasız düşünün..Masanın sonundaki  kağıt da sertifikam :)


Kurs hocam ve ben :)

İşte böyle..Yeni maceralarda görüşmek üzere efendim. Sevgiyle kalınız.

7 yorum:

ruşyena dedi ki...

her şey çok keyifli görünüyor... ne iyi yapmışsınız... kolay gelsin.

Meyra dedi ki...

merhaba..ayyyy çok güzel imrendim:))eminimki çok zevklidir insanın sevdiği bişeyle uğraşması süper...

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Pastanız çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.
Ben buttercremin tadını merak ediyorum ,Türk damak tadına uygunmu...
harika bir kaplama malzemesi,güzelse denemeyi çok isterim.
sevgiler...

Ozlem dedi ki...

Sevgili ruşen, sanırım gerçekten iyi bir şey yaptım :))

Sevgili Meyra, haklısın sevilerek yapılan iş, daha bir güzel oluyor.


Sevgili zeynep -ipek butik pasta, bloguma ziyaretiniz için tşkler. Evet buttercream, harika bir kaplama malzemesi.Amerikalılar çok seviyor buttercream'i. Ama pek türk damak tadına uygun olduğunu söyleyemem. En azından benim damak tadıma uymuyor.Çünkü içinde katı yağ var hem de baya yüksek bir oranda. Yerken yağ tadını hissediyorsun.Sana tarif verebilirim denemek istersen.

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Bloğuma yaptığınız ziyaret ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler,her zaman beklerim.
buttercream tarifi verirseniz çok
memnun olurum ama onun süslemesini
yapmak ayrı bir sanat,kurs gerekir
sanırım.
sevgiler..

ayseyaman dedi ki...

ozlemcim pastan ve ciceklerin oldukca basarili hatta benim yaptigim ilk wilton pastamdan daha guzel olmuslar, ellerine saglik..
wilton kitaplari setleri degistirmis benim zamanimda baskaydi, eskimisiz artik :)
ne mutlu sana, kursun bol bol tadini cikar..
basarilar dilerim
sevgiler

Ozlem dedi ki...

Sevgili ayse, yorumun beni Cok mutlu etti , senden böyle motive edici cümleler duymak Cok hoş ;)) umarım bende senin kadar olmasa da şimdikinden daha iyi olurum ılerde. Sevgilerle.

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text