Sütlü tatlıları çok severim. Çoğumuzun bildiği tatlılardan biri olan irmik tatlısı da, hem pratikliği hem tadıyla gönüllerimizde yer edenlerden. :) Herkes, bu tatlıyı farklı şekillerde sunuyor. Kimisi arasına bisküvi-muz-çilek koyarak, kimisi puding ekleyerek üzerine.. Çeşit seçeneğiniz çok. Ben her türlüsünü yapıyorum. Size son yaptığım şekliyle tarifini vereyim.
malzemeler:
• 4 cup süt ( 1cup = 240 ml, 1 kiloya yakın süt)
• 10 kaşık irmik
• 10 kaşık şeker
• 1 paket vanilya
• Bir miktar rondodan geçirilmiş kakaolu kek ( artmış keklerinizi kullanabilirsiniz.)
2. Pişen muhallebiyi, önceden hafif ıslattığınız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökün.
3. Sonra muhallebinin üzerine, rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını yayın. Üzerini kaşığın tersiyle bastırarak , kek katmanını biraz sıkıştırın. ( Kek kırıntıları keserken ve yerken birbirine sıkıca tutunsun , dökülmesin diye.)
4. Son olarak, tepsinin üzerini streç folyo ile kaplayıp, buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not:
- Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Yerken ağzınıza irmik tanelerinin gelmesini istemiyorsanız, irmiği önceden bir elekten geçirip , eleğin altındaki ince irmiklerle muhallebiyi pişirebilirsiniz. Ya da irmiği rondodan bir kaç defa geçirerek kullanabilirsiniz.
- Ben en sade şekliyle yaptım. Mevsim meyveleri ve çikolota sosu ile servis edebilirsiniz.